مدیرعامل شرکت اخگر مس، تولیدکننده اسلب، ورق، شینه و باسبار مسی، گفت: چند سالی است که ما مجوز لازم را برای تولید اسلب مسی اخذ کردهایم و ماشینآلات مربوطه را خریداری و نصب کردهایم؛ تولیدات آزمایشی نیز داشتهایم اما به دلیل نبود سرمایه در گردش و نقدینگی، نتوانستیم از این خط بهرهبرداری کنیم.
با اینکه ما برای تولید ورق نیاز به اسلب داریم و با راهاندازی این خط حداقل میتوانیم به اندازه نیاز خود اسلب تولید کنیم اما در این مسیر با چالشهای جدی روبرو هستیم.
محمد صفاری خوزانی در گفتوگو با پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، اظهار داشت: تکنولوژِی تولید اسلب به صورت یک خط افقی است که مواد اولیه تولید اسلب پس از ذوب در کوره ذوب، وارد کوره هولدر میشود و تا زمانی که ریختهگری انجام شود، دمای آن در کوره هولدر در حد لازم برای ریختهگری بالا نگه داشته میشود. در واقع در این روش تولید از دو کوره ذوب و هولدر به علاوه یک دستگاه کِشنده استفاده میشود. اسلبها عمدتا در تولید ورق به کار برده میشوند؛ در واقع عمده محصولات تخت از اسلب مسی تولید میشود.
وی افزود: از ورقهای مسی در صنایع تزئینی یا همان هنرهای دستی و از شینهها یا همان تسمهها در صنایع الکتریکی و الکترونیکی استفاده میشود. البته تولید شینه مسی ما کم است زیرا تقاضای آن محدود است.
مدیرعامل شرکت اخگر مس عنوان کرد: در حال حاضر که خط اسلب ما فعال نیست، مجبوریم از ضایعات یا کاتد مس در کورههای القایی شمشهای موزائیکی تولید کنیم و این شمشها را برای تولید ورق به کار ببریم. اما با راهاندازی خط اتوماتیک تولید اسلب یا همان تکنولوژی استریپ، میتوانیم بهصورت پیوسته ورقهای باکیفیت بیشتری تولید کنیم؛ امیدوارم که تا پایان سال جاری خط تولید اسلب راهاندازی شود.