مدیرعامل شرکت دنیای مس تهران گفت: در دوره فعالیت خود همواره در تلاش بودیم که در عرصه تولید قطعات مسی با قدرت ظاهر شویم و مشتریان خود را به خریداران دائمی تبدیل کنیم و موفق نیز شدیم اما با بروز مشکلات اقتصادی در کشور برنامه کاری ما نیز با چالشهای جدی مواجه شد.
حسام عسگری در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: ما تولیدکننده و توزیعکننده مقاطع هندسی مسی هستیم. اغلب قطعات تولیدی مجموعه در شرکتهایی همچون هواپیماسازی، مجتمع مس سرچشمه، آبشیرینکن جنوب و همچنین در صنایع خودروسازی مورد استفاده قرار میگیرد. قابل ذکر است که قطعاتی که در ماشینکاری به کار گرفته میشوند را به صورت شاخه تحویل مشتری میدهیم. در خصوص قطعات برنجی شرایط به گونه دیگری است؛ در هر دورهای، در صورت سفارش مشتری، اقدام به تولید قطعات برنجی میکنیم.
وی افزود: ماده اولیه قطعات مسی را به دو شکل کاتد مس و ضایعات سیم و کابل تهیه میکنیم. در واقع کاتد را از مجتمع مس سرچشمه و ضایعات مس کابلی را از بازار آزاد خریداری میکنیم. ما با مجتمع مس سرچشمه تبادل و تعامل داریم؛ به طوری که این مجتمع کاتد مصرفی ما را تامین میکند و ما قطعات ریختگی مورد نیاز آن را تولید و در اختیار این مجموعه قرار میدهیم. گفتنی است که کیفیت محصول نهایی که از ضایعات مس کابلی و کاتد مسی ساخته میشوند، هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. بیش از نوع ماده اولیه، تجهیزات و تکنولوژی ساخت قطعات مهم است زیرا با استفاده از ماشینآلات نوین میتوان محصول مرغوبی را تولید کرد.
مدیرعامل شرکت دنیای مس تهران تصریح کرد: تاکنون به صورت مستقیم صادرات محصول نداشتهایم اما واسطههایی هستند که محصولات با کیفیت بازار را خریداری کرده و به کشورهایی همچون عراق، افغانستان و ترکیه ارسال میکنند که در این بین محصولات ما نیز جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده است و به کشورهای نام برده صادر میشود. این نشان از کیفیت مطلوب قطعات تولیدی شرکت ما دارد.
عسگری عنوان کرد: در شرایط کنونی تخمین میانگین ظرفیت تولید دشوار شده است زیرا میزان تولید با نوسانات قیمتی تغییر میکند. میزان تولید قطعات مسی در مجموعه دنیای مس تهران برخی روزها به پنج تن و در روزهای دیگر شاید به یک تن یا کمتر میرسد. اگرچه میزان تولید مجموعه با توجه به شرایط، متغیر است اما در طی سالهای فعالیت خود همواره سعی کردهایم کیفیت محصولات خود را حفظ کنیم و در جهت ارتقای برند خود در صنعت ریختهگری بکوشیم.
وی خاطرنشان کرد: معضل اصلی صنعت، افزایش قیمتها است. تغییرات لحظهای قیمت باعث میشود تولیدکنندگان نتوانند به درستی برای تولید و فروش شرکت برنامهریزی داشته باشند و اگر نتوانند قیمتگذاری مناسبی برای محصول نهایی خود داشته باشند، متضرر خواهند شد. نوسانات قیمت فلزات و ضایعات وابسته به نرخ ارز است که با توجه به وضعیت اقتصادی کشور مشخص نیست این نوسانات قیمتی تا چه زمانی و به چه میزانی ادامه داشته باشد و این موضوع بیشتر تمام تولیدکنندگان را نگران کرده است.
وی ادامه داد: طی یک ماه گذشته قیمت ضایعات به ازای هر کیلوگرم از ۷۰ هزار تومان به ۱۴۰ هزار تومان افزایش داشته است که با این روند عملا برنامهریزی و هدفگذاری ممکن نیست. تا زمانی که در رابطه با نرخ ارز و وضعیت اقتصادی کشور چارهای اندیشیده نشود، پیشبینی میشود که روند رشد قیمتها ادامه داشته باشد.
انتهای پیام//