مدیرعامل شرکت نگین شمش گفت: تا دو سال پیش فعالیت صنعتی یکی از سوددهترین حرفهها محسوب میشد اما اکنون شرایط متفاوت شده است و هرچه پیش میرویم قیمتها نجومیتر میشود و اغلب تولیدکنندگان با معضلات متعددی مواجه میشوند که قدرت حل آنها را ندارند.
علی سجودی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: واحد تولیدی نگین شمش، تولیدکننده و ارائهدهنده میلگردهای برنجی است. برای ساخت این نوع میلگردها از ضایعات برنجی استفاده میکنیم و عمده مصرفکننده این محصول اغلب تراشکارها هستند که عمدتا قطعات خودرو تولید میکنند.
وی افزود: صنعت در هر دورهای تولیدکننده را با یک چالش روبهرو میکند. در حال حاضر، افزایش قیمتها روند تولید را کند کرده است؛ به طوری که جهت ادامه فعالیت کارخانه باید تعدیل نیرو داشته باشیم و این کم شدن تعداد کارگران و سایر کارکنان به فعالیت شرکت آسیب وارد میکند. در شرایط فعلی که با کرونا در حال دست و پنجه نرم کردن هستیم نیز چالشهای جدیدی به معضلات قبلی اضافه شده و نوسان قیمتها پیشبینی آینده تولید را عملا غیرممکن کرده است.
مدیرعامل شرکت نگین شمش تصریح کرد: با ممنوعیت واردات برخی کالاها، محصولی مانند میلگرد برنجی در بازار اشباع شده و این موضوع موجب افزایش رقابت بین تولیدکنندگان داخلی شده است. از طرفی صادرات نیز مشکلات خاص خود را دارد و شرایط فعلی کمتر صنعتگری به سمت صادرات کشیده میشود. تمام این موارد موجب رکود و عدم رونق تولید میشود. شاید بتوان گفت تنها شرکتی که قدرت فروش خارجی میلگرد برنجی را در ایران دارد، شرکت شهید باهنر است و سایر واحدهای تولیدی قدرت تجارتهای بینالمللی را ندارند.
سجودی عنوان کرد: قیمت مواد اولیه مانند مس هر روز در حال افزایش بوده و این موضوع تحت تاثیر سه مولفه نرخ ارز، نوسانات قیمت جهانی مس و صادرات است. اگر صادرات به صورت مدام صورت گیرد موجودی انبار شرکت مس کاهش مییابد و این موجب افزایش قیمت مس میشود. همچنین نوسانات نرخ ارز و قیمت جهانی مس نیز تاثیر مستقیم بر قیمت داخلی مس دارد.
انتهای پیام//