مدیرعامل کارگاه ریختهگری برادران امامی گفت: صنعت کشور تحت تاثیر تمام مشکلات داخلی و خارجی است و یا به عبارتی اتفاقات و حوادث در دنیا همواره به صورت زنجیرهوار فعالیت تولیدی را تحت تاثیر خود قرار دادهاند. در چنین موقعیتهایی دولت به جای کاهش تاثیر شرایط جانبی بر عملکرد صنایع مختلف، با برنامههای نادرست سرنوشتی ناامیدکننده را برای صنعت رقم میزند.
مسعود امامیدوست در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: در کارگاه ریختهگری خود قطعات مسی و برنجی تولید میکنیم که در صنعت شیرآلات بهداشتی کاربرد دارند و برای تولید آنها از ضایعات مس و برنج به عنوان ماده اولیه جهت ساخت این نوع محصولات استفاده میکنیم. با توجه به جهش و نوسانات شدید قیمتها در حال حاضر این کارگاه ریختهگری به حالت نیمهتعطیل درآمده است. به جرات میتوان گفت میزان تولید مجموعه نسبت به سال ۱۳۹۳ به یک ششم ظرفیت اسمی رسیده است و عملا با ادامه این شرایط به زودی فعالیت ما متوقف خواهد شد.
وی افزود: در کنار افزایش قیمتها، تعطیلی بازار بر کسادی فعالیت ما دامن زده است. با ورود کشور چین به بازار ایران بسیاری از محصولات داخلی به حاشیه کشیده شده و عرصه تولید برای بسیاری از کارگاههای ریختهگری مناسب نیست. علاوهبراین، موضوع تحریمها نیز مشکلات صنعتگران مشغول در این حرفه را دو چندان کرده و بیشترین تاثیر آن معطوف به تولیدکنندگان است. کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش از دیگر چالشهای واحدهای تولیدی محسوب میشود و میزان تعیین شده ارزش افزوده نیز از جناح دیگر تولیدکنندگان را اذیت میکند.
مدیرعامل کارگاه ریختهگری برادران امامی تصریح کرد: ماده پایه قطعات تولیدی ما برنج است و برنج، آلیاژی از مس و روی محسوب میشود. در شرایط فعلی در تامین مواد اولیه به دلیل افزایش بیرویه قیمت مس با مشکل جدی روبهرو هستیم و یکی از دلایلی که کارگاه ما به صورت نیمهتعطیل درآمده، کمبود مواد اولیه است. قیمت مس در ایران تحت تاثیر دو عامل قیمت جهانی مس و نرخ ارز بوده که با نوسان هر مورد قیمت داخلی مس نیر تغییر میکند و عدم ثبات قیمتها چرخه تولید را در هر زمینهای به شدت تحت شعاع قرار داده است.
امامیدوست عنوان کرد: در خصوص فروش خارجی باید گفت که صادرات به شدت دشوار است و از عهده هر تولیدکنندهای برنمیآید بلکه تنها مجموعههای بزرگ در هر صنعتی توان حضور در رقابتهای بینالمللی را دارند. محصولات صادراتی از نظر کیفیت باید در بالاترین رده قرار گیرند و با بهروزترین تجهیزات تولید شوند که این موارد از قدرت مالی مجموعههای کوچکی همچون ما خارج است. ما تا کنون صادرات نداشتهایم و در این رابطه نیز برنامهای نداریم.
وی ابراز کرد: به طور کلی با توجه به شرایط موجود، آینده روشن و امیدوارکنندهای را برای صنعت ایران متصور نیستم و در چنین وضعیتی تولیدکننده نمیتواند در راستای رشد کارخانه خود اهداف و برنامهای را طراحی و اجرا کند. در تمام ادوار کاری مثبتاندیش بودهایم اما صنعتی همچون ریختهگری در مرکز قرار دارد و با هر تغییر دچار تلاطم شده و به سمت سقوط پیش میرود و به مرور زمان محدودتر و فقیرتر میشود. از سال ۱۳۸۸ مشغول به راهاندازی و گسترش واحد و خطوط تولید بودیم اما هر چه زمان گذشت به جای پیشرفت، پسرفت داشتیم.
این مدیرعامل اضافه کرد: مشکلاتی وجود دارد که مختص به جامعه بوده و تمام اقشار را در برمیگیرد و تا حدودی قابل حل نیست؛ یکی از این معضلات مسئله تحریم است که کشور ما سالهاست با این چالش به شکلهای مختلف دست و پنجه نرم میکند، اما برخی مسائل نیز مانند ارزش افزوده، دارایی، تامین زیرساختهای ابتدایی مانند آب و برق نیز وجود دارد که گره آن به دست مسئولین مربوطه حل میشود و متاسفانه مراجع بالادستی خود را تافتهای جدا بافته از صنعت میدانند و در جهت رفع موانع تولید گام برنمیدارند.
امامیدوست مطرح کرد: صنایع مس و برنج به فعالیت سایر کشورها نیز به شدت وابسته است. به عنوان مثال، در شرایط ابتدایی شیوع کرونا، کشور چین به عنوان بزرگترین مصرفکننده مس در دنیا، کاملا فعالیت خود را تعطیل کرده بود و قیمت مس افت چشمگیری داشت و با آغاز به کار کارخانهها و صنایع این کشور، میزان مس و مواد اولیه مسی به طرز قابل توجهی در بازار جهانی کاهش یافت و در نتیجه با رشد قیمت مس روبهرو شدیم. در واقع، تمام حوادث و اتفاقات در داخل و خارج کشور مانند زنجیره بهم متصل هستند و سرنوشت صنعت و اقتصاد کشور نیز در میان این مجموعه اتفاقات به دام افتاده است.
انتهای پیام//