مدیرعامل شرکت آذرفنون تابلو گفت: ما تابلو برق تولید میکنیم، تابلو برق جعبهای برای نصب و سیم بندی تجهیزات الکتریکی یا الکترونیکی است که قطعات کنترلی، حفاظتی و کلیدها روی آن نصب میشود. تابلو برق حکم قلب تمامی واحدهای صنعتی را دارد، تابلو برق انرژی الکتریکی را در هر واحدی، توزیع، حفاظت و کنترل میکند.
برای تولید تابلو برق از باسبار یا شینه استفاده میشود، جنس این شینه در ایران عموما از مس است، کار شینهها در تابلو برق، انتقال انرژی به مراکز مصرف است، البته در حال حاضر در دنیا به جای شینههای مسی از شینههای آلومینیومی استفاده میکنند اما در ایران مجاب کردن مصرفکنندگان تابلو برق برای استفاده از شینه آلومینیومی بسیار دشوار است و از این لحاظ از دنیا چند گامی عقبتر هستیم. در حالی که کارایی شینه مسی هیچ تفاوتی با نوع آلومینیومی آن ندارد، حتی از چندین لحاظ استفاده از آلومینیوم بهتر نیز هست.
سید محمد ریحانی نیا در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: وقتی که مصرفکننده اصرار دارد، جنس شینه حتما مسی باشد؛ قیمت تابلو برق را بسیار افزایش میدهد. جدای از افزایش قیمت، وزن تابلو برق با شینه مسی نیز از تابلو برق با شینه آلومینیومی بیشتر است، استفاده از مس به ضرر مصرفکننده نهایی است، برای خرید تابلو برق با شینه مسی باید سه برابر تابلو برق با شینه آلومینیومی هزینه کند.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه عمده قطعات تابلو برق توان بالا، از طریق واردات تامین میشود، اوضاع صنعت تولید تابلو برق تابع وضعیت واردات است، به همین دلیل نوسانات نرخ ارز تاثیر بسزایی در وضعیت صنعت ما دارد، البته بسیاری از این قطعات وارداتی در داخل کشور نیز تولید میشود اما کارشناسان شرکتهای مصرفکننده اطمینانی به تولیدات داخلی ندارند.
مدیرعامل شرکت آذرفنون تابلو گفت: معضل تامین مواد اولیه یکی از مشکلاتی است که ما در صنعت تولید تابلو برق با آن دستوپنجه نرم میکنیم، در واقع کمبود مواد اولیه یا دسترسی سخت به این مواد، منتج از نوسانات نرخ ارز است.
ریحانی نیا عنوان کرد: توان تولید انواع تابلو برقهایی که در دنیا تولید میشود را داریم، تابلو SWING ، تابلو کشویی و به طور کلی انواع تابلوهای فشار قوی و ضعیف را میسازیم، همچنین قطعاتی مثل باسداکت که روی تابلو نصب میشود، نیز در شرکت تولید میکنیم.
مدیرعامل شرکت آذرفنون تابلو توضیح داد: کار گروه تابلوسازان مونتاژ قطعات است، از لحاظ تولید با توجه به کیفیت قطعاتی که تولیدکنندگان داخلی استفاده میکنند، کشور ما جایگاه خوبی در جهان دارد، در مقایسه با کشورهای آسیایی همچون ژاپن و چین که پیشرفتهتر هستیم و تابلوهای با کیفیتتری نیز تولید میکنیم، در مقایسه با رقبای مطرح اروپایی نیز با فاصله اندکی در تعقیب آنها هستیم.
وی با بیان اینکه کیفیت مس ایران بسیار بالا است، عنوان کرد: یکی از مواد اولیهای که برای تامین آن با چالش مواجه هستیم، مقاطع مسی است، کیفیت مس شرکت شهید باهنر بسیار مطلوب است اما نوسانات قیمت مس کمی صنف ما را آزار میدهد، هر زمان که قیمت دلار کاهش داشته باشد، دسترسی به مس برای ما دشوار میشود، قیمت مس افزایش مییابد فروشنده وجود دارد اما به محض اینکه قیمت کاهش مییابد، فروشندگان ترجیح میدهند محصولات خود را در بازار عرضه نکنند و منتظر افزایش مجدد قیمتها باشند. چنین تغییرات و نوساناتی به بخش تولید شوک وارد میکند و تمامی برنامهریزیها را ناکارآمد میکند. البته ما ترجیح میدهیم به جای مقاطع مسی، از آلومینیوم استفاده میکنیم.
ریحانی نیا ادامه داد: وسعت کار ما بسیار گسترده است و طیف مصرفکنندگان گستردهای نیز دارد، هر زمان که بخواهند در کشور ساختوساز کنند یا نوسازی انجام دهند تابلو برق مورد نیاز است و با توجه به اینکه تمامی واحدهای تولیدی و صنعتی نیاز مبرم به تابلو برق دارند، همیشه تقاضای خرید تابلو هست، در نتیجه همیشه تقاضای خرید تابلو برق هست. در کل هرکجا که حیات باشد نیاز مبرم به برق نیز هست، در هرسه بخش تولید، توزیع و مصرف، تابلو برق نقش اساسی دارد. اگر اتفاق خاصی در کشور نیفتد، همچنان بازار ما خوب خواهد بود، به شرط اینکه بتوانیم مواد اولیه مورد نیاز را فراهم کنیم.
مدیرعامل شرکت آذرفنون تابلو گفت: یکی از مشکلات عامی که تمامی اصناف با آن درگیر هستند، عدم همراهی سطوح اجرایی و مدیریتی با سران مملکت است، به طور مثال مقام معظم رهبری سال ۹۸ را سال رونق تولید ملی نامگذاری کردهاند اما عملکرد دستگاههای اجرایی و دولتی هیچ هماهنگی با این نام ندارد، زمانی که به مشکلی در سطوح بالا سیاستی اندیشیده میشود و راهکاری در راستای حل آن معضل ارائه میگردد و سطوح پایین بدون توجه به آن سیاستها رفتار میکنند، همه مردم از این عدم تطابق، متضرر میشوند.
وی با اشاره به اینکه عدم هماهنگی سیاستهای کلان با عملکرد سطوحهای پایین مدیریتی، یکی از بزرگترین مشکلات صنف ما را به وجود آورده است، گفت: عدم آگاهی برخی مهندسین از اوضاع روز کشور مشکلات زیادی را پدید آورده، به طور مثال فلان شرکت ما را تحریم کرده است و فلان قطعه را به ایران نمیفرستد و کارشناس شرکت متقاضی اصرار دارد که در ساخت تابلو برق سفارشی او، هر جور شده از همان قطعه با همان مارک استفاده شود، زمانی که شرایط ورود این قطعه به بازار وجود ندارد، تولیدکنندگان تابلو برق از کجا این قطعه را تامین کنند، اینجا است که پای تولیدات بیکیفیت چین با برندهای مطرح تقلبی در بازار ایران باز میشود، مصرفکننده نیز از این خرید خود خشنود است اما نمیداند که این قطعات بیکیفیت ۶ ماه بیشتر کار نمیکنند. البته قطعات اصلی خود چینی بیکیفیت نیست بلکه قطعاتی که به اسم برندهای مطرح از این کشور وارد میشود، نامرغوب است.