• امروز : جمعه - ۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 26 April - 2024
تولیدکننده:

توسعه پایدار، نیازمند مدیریت تخصصی است

  • کد خبر : 7994
  • 27 اردیبهشت 1401 - 14:12
توسعه پایدار، نیازمند مدیریت تخصصی است
یک تولیدکننده قطعات آلومینیومی گفت: تا زمانی که خلاء حضور مسئولان متخصص و کارآمد در صنعت احساس می‌شود، نمی‌توانیم انتظار توسعه و پیشرفت خاصی را داشته باشیم.
یک تولیدکننده قطعات آلومینیومی گفت: تا زمانی که خلاء حضور مسئولان متخصص و کارآمد در صنعت احساس می‌شود، نمی‌توانیم انتظار توسعه و پیشرفت خاصی را داشته باشیم.

یک تولیدکننده قطعات آلومینیومی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وتحلیلی «فلزات آنلاین»، عنوان کرد: شرکت ما فعالیت خود را در سال ۱۳۷۹ در شهرک صنعتی ویلاشهر واقع در نجف‌آباد استان اصفهان آغاز کرده است. ظرفیت تولید این مجموعه، هفت هزار تن قطعه آلومینیومی در سال است و اکنون با ۷۰ درصد این میزان، مشغول به طراحی، ساخت و تولید قطعات آلومینیومی به  روش ریخته‌گری تحت فشار(دایکست) هستیم. در حال حاضر نیز ۶۰ نفر به صورت مستقیم در شرکت مشغول به کار هستند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰، چالش‌های فراوانی را در تولید تجربه کردیم. بروکراسی‌های اداری، مهم‌ترین معضل این بخش است که اکثر تولیدکنندگان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. از سوی دیگر، تحریم‌ها نیز مانع بزرگی برای رشد و ارتقای تولید در کشور هستند. اگرچه علی‌رغم تمام این مشکلات، ما هیچ یک از نیروهای شاغل در مجموعه خود را تعدیل نکردیم.

این تولیدکننده قطعات آلومینیومی بیان کرد: متاسفانه هماهنگی‌های لازم میان هیچ یک از ادارات و نهادهای دولتی در زمینه کمک به تولید و تولیدکنندگان وجود ندارد و به همین جهت، شاهد اعمال قوانین سلیقه‌ای در حوزه تولید هستیم .در اکثر اوقات هر یک از قوانین، قانون دیگری را نقض می‌کند که این مسئله منجر به آشفتگی وضعیت بازار و تولید صنعت آلومینیوم در کشور شده است.

محدودیتی در تامین شمش آلومینیومی نداریم

این فعال صنعتی در خصوص نحوه تامین مواد اولیه و چالش‌های موجود در این زمینه، مطرح کرد: ماده اولیه مورد استفاده درتولید قطعات ریخته‌گری، شمش آلومینیوم خالص است که توسط بعضی از شرکت‌های داخلی تولید می‌شود.  مواد اولیه مورد نیاز خود را از طریق بورس کالای ایران و بازار آزاد تامین می‌کنیم که تنها چالشی که در این زمینه با آن مواجه هستیم، شرایط پرداخت و تامین نقدینگی و اعتبار مالی است. چراکه خرید نقدی شمش آلومینیومی از بورس کالای ایران ، اندکی دشوار است.

وی در ارتباط با تکنولوژی تولید محصول، مطرح کرد: از ریخته‌گری تحت فشار (دایکست) با استفاده از ماشین‌آلات خارجی جهت تولید انواع محصولات شامل پوسته کلاج، پوسته دیفرانسیل، پوسته کیلومترشمار، گیربکس، کارتر، درپوش موتور و… استفاده می‌کنیم. همچنین فرایند ماشین‌کاری قطعات با استفاده از ماشین‌آلات CNC انجام می‌شود و محصولات بر اساس سفارش مشتری در داخل مجموعه تولید می‌شود.

این تولیدکننده قطعات آلومینیومی در ادامه اظهار کرد: استفاده از ماشین‌آلات خارجی در خطوط تولید، با مشکلاتی نیز همراه است. با توجه به اعمال تحریم‌های شدید علیه کشور، باید هزینه بسیاری را برای تامین قطعات یدکی مورد نیاز از خارج از کشور پرداخت کنیم و این در شرایطی است که به سختی می‌توانیم تحریم‌ها را دور بزنیم و  قطعه یدکی مورد نیاز خود را تامین کنیم. در حالی که اگر موفق به انجام این کار نشویم، ناچار به خرید و استفاده از قطعات چینی بی‌کیفیت‌‌ و حتی قطعات دست دوم هستیم. متاسفانه یکی از مشکلات مهم در تولید، ارتباط نداشتن با شرکت‌های بزرگ خارجی است و شرکت‌هایی که ما از آن‌ها طی سال‌های قبل دستگاه خریداری کرده‌ایم نیز حاضر به ارائه خدمات و برقراری مجدد ارتباط تجاری نیستند.

همکاری با شرکت‌های مطرح خودروسازی

این فعال صنعت آلومینیوم در خصوص مشتریان محصولات تولیدی این شرکت، تصریح کرد: در حال حاضر، مشغول همکاری با خودروسازان مطرح کشور هستیم و در ماه‌های اخیر نیز توانسته‌ایم با یک شرکت ساخت لوازم خانگی قرارداد امضا کنیم. با توجه به مشکلات موجود در زمینه تولید که در سال ۱۴۰۰ دامن‌گیر همه تولیدکنندگان شده است، خوشبختانه ما توانسته‌ایم نزدیک به هشت هزار تن و در برخی از بازه‌های زمانی، بیش از میزان ذکر شده شمش آلومینیومی را تبدیل به قطعات سفارشی کنیم و به مشتریان خود تحویل بدهیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» مبنی بر اجرای طرح توسعه در شرکت خود، مطرح کرد: طرح‌های توسعه‌ای را برای مجموعه در نظر داشتیم که با توجه به شرایط نامساعد تولید در کشور، نتوانستیم حتی بخشی از آن را به مرحله اجرا برسانیم. ناتوانی در تامین منابع مالی و مهم‌تر از آن، نداشتن ارتباط با شرکت‌های معتبر خارجی، توان اجرای طرح‌های توسعه‌ای را از ما گرفته است.

پرداخت ۲۵ درصدی مالیات مقرون به صرفه نیست

این تولیدکننده قطعات آلومینیومی در خصوص پرداخت‌ مالیات، گفت: به طور مشخص هر تولیدکننده‌ای باید برابر قانون، مالیات بر درآمد، مالیات خرید مواد اولیه و همچنین مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کند. متاسفانه با پرداخت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده و سایر مالیات‌ها به سازمان امور مالیاتی کشور، سود مطلوبی عاید ما نمی‌شود. چراکه در حالت کلی، هر سال باید ۲۵ درصد درآمد خود را به عنوان مالیات به حساب دولت واریز کنیم.

این فعال صنعت آلومینیوم ضمن انتقاد از عملکرد دولت، تاکید کرد: از دولت انتظار داریم که برای بررسی شرایط و اجرای قوانین مختلف در بخش تولید، از کارشناسان و متخصصان این بخش استفاده کند و افراد ناکارآمد کنار گذاشته شوند؛ چراکه حضور این اشخاص، منجر به ایجاد وقفه‌های طولانی در مسیر تولید و همچنین اجرا نشدن صحیح قوانین موجود می‌شود. علاوه‌براین، از آنجایی که نهادهای ذی‌ربط هماهنگی لازم را با یکدیگر ندارند، ما در سیستم‌های اداری نیز دچار مشکل هستیم و بیشتر مسئولان، علایق و سلیقه‌های شخصی خود را در خصوص بررسی مشکلات تولید و صنعت اعمال می‌کنند.

وی در پایان یادآور شد: تولید، بخش مهمی از اقتصاد یک کشور است و مادامی که مسئولان ناکارآمد در بخش‌های مختلف حضور دارند، نمی‌توان انتظار توسعه و پیشرفت را  داشت.

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=7994

نوشته‌های مشابه

05اردیبهشت
صنعت سیم لاکی بر مدار توسعه
مدیرعامل شرکت راما پارسیان مطرح کرد:

صنعت سیم لاکی بر مدار توسعه

05اردیبهشت
صنعت فولاد مگاترند خواهد شد
عضو هیئت مدیره شرکت صنایع مفتولی زنجان:

صنعت فولاد مگاترند خواهد شد

05اردیبهشت
صنعت قالب‌سازی فراموش شده است
یک فعال صنعتی در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

صنعت قالب‌سازی فراموش شده است